Vijf redenen waarom je elke dag tegen je paard zou moeten praten

Vijf redenen waarom je elke dag tegen je paard zou moeten praten


Veel ruiters praten graag tegen hun paard. Hoewel het voor sommigen misschien dom lijkt, kunnen zowel jij als je paard er baat bij hebben. Praten tegen je paard is niet alleen therapeutisch, maar het kan ook helpen om jullie band te versterken. Daarnaast zal je paard genieten van je gezelschap en je stem als ontspannend ervaren. Het is ook een geweldige manier om meer te leren over de lichaamstaal van je paard.Hier zijn 5 redenen waarom je tegen je paard zou moeten praten.

1. Het versterkt je band

Praten met je paard kan helpen om jullie band te versterken. Niet alleen breng je quality time door met je paard, maar je leert elkaar ook beter kennen.

Je paard leert het geluid van je stem te herkennen en wordt blij als je tegen hem praat. Veel paarden raken opgewonden van het geluid van de stem van hun eigenaar en kunnen zelfs niezen als je ze begroet.

Bovendien, hoe langer je met je paard doorbrengt, en hoe meer je met ze praat, hoe meer ze je zullen vertrouwen. Dit vertrouwen zal jullie relatie helpen groeien en jullie rijden verbeteren.


2. Paarden genieten van gezelschap en aandacht

Paarden zijn kuddedieren. Ze genieten ervan om tijd door te brengen met gezelschap, zowel paarden als mensen.

Door tegen je paard te praten, geef je hem een gevoel van comfort en gezelschap. Je stem kan rustgevend zijn, en ze geruststellen dat ze veilig zijn bij jou. Ze zullen je zien als een deel van hun kudde en zelfs als een leider.


3. Je zult de lichaamstaal van je paard beter begrijpen

Als je tegen je paard praat, kun je hun lichaamstaal beter begrijpen. Door op verschillende tonen te praten, zoals een serieuze toon of een kalmerende toon, zal je paard verschillende reacties hebben.

Wanneer je tegen je paard praat, let dan op hun lichaamstaal. Let op wat ze doen met hun ogen, oren, mond, en benen. Door de lichaamstaal van je paard te leren, krijg je een beter begrip van ze.

Als je streng spreekt om het gedrag van je paard te corrigeren als ze zich gedragen, let dan op hun lichaamstaal om te zien hoe ze reageren. Aan de andere kant wil je ook kijken hoe ze zich gedragen als je ze prijst voor goed gedrag.


4. Praten met paarden is therapeutisch

Praten met je paard is goed voor je ziel. Na een lange dag kan het delen van je gevoelens met je beste paardenvriend je helpen je stress en angst te verminderen.

Omdat paarden je niet veroordelen, kun je ze alles vertellen, want ze zullen graag luisteren. Terwijl je met ze praat, kun je ze ook aaien en borstelen. Dit kan helpen om je bloeddruk te verlagen en je te ontspannen.


5. Praten met een diergerichte stem kan de communicatie verbeteren en uw paard helpen ontspannen

Onderzoekers hebben ontdekt dat het praten tegen paarden in diergerichte spraak (PDS) de communicatie kan verbeteren. PDS heeft dezelfde eigenschappen als "baby talk", met een kenmerkende stemsignatuur, namelijk een hoge toonhoogte in een langzaam tempo.

Het is aangetoond dat praten met een PDS-stem beter werkt om de aandacht van een paard te krijgen. Daarnaast zijn paarden ook eerder geneigd een wijzend gebaar te volgen wanneer ze met PDS worden aangesproken.

Het is aangetoond dat tegen paarden praten met PDS versus ADS (op volwassenen gerichte spraak) ervoor zorgt dat ze meer ontspannen en rustiger zijn tijdens het verzorgen. Paarden zijn ook meer geneigd hun eigenaar terug te verzorgen wanneer ze met PDS worden aangesproken.