Valkenswaard krijgt er weer een steenrijke buitenlander bij op de 'paardenboulevard'

Valkenswaard krijgt er weer een steenrijke buitenlander bij op de 'paardenboulevard'


Waar voorheen varkens werden gehouden, draait het in de toekomst om springpaarden africhten, trainen en verhandelen: Valkenswaard krijgt er weer een vijfsterren Dynastie-achtig paardenpaleis bij op de ‘boulevard’.


Deze keer is het een Spaanse springruiter, Lopez de la Osa Escribano, die grond heeft gekocht in Valkenswaard. Hij heeft zijn oog laten vallen op een voormalig varkensbedrijf aan de Grensweg. Dat is zo ongeveer in de achtertuin van de Maastrichterweg, of de ‘paardenboulevard’, zoals dit stukje Valkenswaard is gaan heten.

Hier, op steenworp afstand van de indrukwekkende topsportarena van Jan Tops wil de Spanjaard varkensstallen omtoveren tot een hoogwaardig internationaal hippisch bedrijf met ‘allure en aanzien’, zoals dat in een schriftelijke aanvraag bij de gemeente is verwoord.

Het is de bedoeling dat de paardenhouderij het neusje van de zalm wordt, met een luxueuze binnenrijhal, ontvangsthal en bedrijfswoning die stuk voor stuk klasse uitstralen.In de plannen zijn stallen voor 44 paarden ingetekend en twee studioappartementen voor werknemers. Tevens wil de ondernemer er twee riante gastenverblijven van elk 135 m2 laten bouwen. Hier kunnen vermogende buitenlandse klanten kort verblijven als zij een nieuw paard willen kopen.Daarnaast zijn er allerlei faciliteiten voorzien, zoals een galopbaan. Ook de longeercirkel, stapmolen en buitenrijbak ontbreken niet.


Bron: ed.nl