Uitvaart met koets eindigt in afgemaakt paard

Uitvaart met koets eindigt in afgemaakt paard
Op 8 december werd Jan van Zijderveld begraven op de begraafplaats in Est. Deze bekende ruiter uit de regio werd met twee paarden voor een zogenoemde kaasbrik naar zijn laatste rustplaats gebracht, vergezeld door een escorte van paarden met ruiters van verschillende verenigingen.

Dit leverde een indrukwekkend schouwspel op. Deze uitvaart had echter nog een bijzonder triest staartje. Op de terugweg naar de stal aan de grens van Geldermalsen en amper nog een kilometer ervan verwijderd werden de koetsier en zijn span ingehaald door een auto met aanhanger. Dit gebeurde met volle snelheid en net voor een rotonde. De auto denderde over een verhoging in de weg, waardoor het materiaal op de aanhangwagen enorm veel kabaal maakte.

Hiervan schrok de anders bomproof zijnde vosmerrie voor de wagen dermate dat zij ervandoor schoot, uiteindelijk uitgleed en ongelukkig in een hek belandde. Er bleef geen andere mogelijkheid over dan haar in te laten slapen. Het andere paard bleef ongedeerd. De overleden vosmerrie heeft de kar getrokken bij talloze bruiloften en begrafenissen, was een bekende verschijning op de fairs van Landgoed Mariënwaerdt en haalde onlangs nog Sinterklaas binnen.

,,Zij heeft een dergelijk einde niet verdiend!", aldus een betrokkene. ,,De betreffende chauffeur is doorgereden. Onwetendheid maar ook verregaande verhuftering van autobestuurders zorgt steeds vaker voor gevaarlijke situaties, waarbij nu dus opnieuw een slachtoffer is gevallen. Er wordt landelijk de laatste tijd extra aandacht geschonken aan paarden in het verkeer en hoe ermee om te gaan en dit is dus geen overbodige luxe", meldt het Nieuwsblad Geldermalsen.