Tweede Kamer dringt aan op maatregelen tegen prijsstijgingen bij dierenartsen

Tweede Kamer dringt aan op maatregelen tegen prijsstijgingen bij dierenartsen

De Tweede Kamer heeft het kabinet opgeroepen om actie te ondernemen om prijsstijgingen bij dierenartsen tegen te gaan. Drie moties die hierom vroegen, kregen dinsdag een meerderheid.

De eerste motie roept op tot ingrijpen tegen "massale overnames" van dierenartsenpraktijken door private-equitybedrijven. Dit leidt tot onbetaalbare behandelingen, aldus indiener Dion Graus (PVV) vorige week tijdens een debat. Een vergelijkbaar voorstel van SP-Kamerlid Sandra Beckerman verzoekt het kabinet om maatregelen of wetgeving over te nemen die in het buitenland al effectief zijn gebleken.

Graus kreeg ook steun voor zijn voorstel om de mogelijkheid van prijsplafonds te onderzoeken bij "medisch noodzakelijke behandelingen door dierenartsen". Demissionair landbouwminister Piet Adema erkende vorige week in een reactie op Kamervragen dat er "signalen" zijn dat de prijzen bij dierenartsen zijn gestegen. Er zal echter nog een onderzoek worden uitgevoerd, waarvan de eerste resultaten naar verwachting halverwege dit jaar beschikbaar zullen zijn.



Bron: Nieuws.nl