Twee paarden zitten al bijna twee maanden vast op Luchthaven Oostende

Twee paarden zitten al bijna twee maanden vast op Luchthaven Oostende

De papierwinkel die gepaard gaat met (inter)nationaal paardentransport is er niet eenvoudiger op geworden. Dat bewijst het uitzonderlijk voorbeeld van twee paarden die nu al bijna twee maand vast zitten op de luchthaven van Oostende. De paarden werden vanuit Chili ingevoerd, maar het papierwerk bleek niet in orde. En dus houdt de douane ze voorlopig vast. “De dieren worden door professionals verzorgd, maar ideaal is de situatie natuurlijk niet”, zegt de woordvoerder van de luchthaven.

Sinds eind november wacht de koper van de paarden, een Belg, al op de thuiskomst van zijn nieuwe viervoeters. De invoerpapieren bleken bij aankomst niet helemaal in orde. Daarom geeft de douane de dieren niet vrij. Sindsdien zitten de dieren in een stal op de luchthaven.

“De dieren worden verzorgd door mensen met verstand van paarden”, zegt Tom Rutsaert, woordvoerder van de luchthaven. Ze worden gevoederd en uitgelaten voor een wandeling, zodat ze niet de hele dag moeten stilstaan. Maar ideaal is deze situatie uiteraard niet.”

Ondertussen is de nieuwe eigenaar samen met de douane naar een oplossing aan het zoeken.

bron: HLN.be - F. © Fb Luchthaven Oostende