Twee paarden overleden bij grote manegebrand

Twee paarden overleden bij grote manegebrand

Brandweer en politie zijn zondagochtend geweest druk met een manegebrand in het Duitse Bocholt, net over de grens bij Aalten. Daarbij zijn twee paarden overleden. Brandweerlieden, onder wie een team uit Aalten, hebben zes paarden gered van de vlammen.

De brand ontstond in een stal van de manege aan de Winterswijker Straße. Toen de hulpdiensten rond 08.00 uur arriveerden, sloegen de vlammen uit het gebouw van 30 bij 10 meter achterop het terrein van de manege.

Watertank uit Nederland

De Duitse brandweer is met 17 voertuigen uitgerukt en kreeg ook ondersteuning van de brandweer uit Aalten. Die nam vanuit Nederland een grote watertank mee, omdat in het buitengebied de bluswatervoorziening niet optimaal is.

,,Daarom hebben we ook de vrijwillige brandweer gealarmeerd”, zegt brandweerwoordvoerder Michael Burhoff tegen het Duitse blad BBV. Zo'n 80 hulpverleners hielpen bij de reddingsactie en het bestrijden van de brand.

Rookwolk in verre omtrek te zien

De rookwolk was in de verre omtrek te zien. Volgens de brandweer leverde die geen gevaar op voor omwonenden omdat hij omhoog trok. De Winterswijker Straße was afgesloten voor verkeer.


De oorzaak van de brand was, is nog niet vastgesteld.

bron: De Gelderlander