Toppaard Sydney Une Prince terug in Frankrijk en start een carrière in de fokkerij

Toppaard Sydney Une Prince terug in Frankrijk en start een carrière in de fokkerij

Drie jaar na de verkoop aan Katie Dinan en het vertrek naar de Verenigde Staten is Sydney Une Prince terug op Frans grondgebied. Het was Haras d'Elle die de aankondiging vanmiddag deed, die ook leiding zal hebben over haar fokcarrière. Met haar vijftien jaar is de dochter van Baloubet du Rouet definitief klaar met sport. 


Sydney gaf al een hengstenzoon van Diamant de Semilly, Friday Treize, finalist op vier-, vijf- en zesjarige leeftijd in de cyclus. Zelf stamt ze af van een soort die zich meer dan eens heeft bewezen op het wedstrijdterrein. Of ze in de fokkerij net zo succesvol zal zijn als in de sport, valt nog af te wachten.

Geboren bij Marius Huchin in Haras des Princes, werd Sydney Une Prince tot zijn zeven jaar getraind door Frédéric Aronio de Romblay. Het was dat jaar dat ze echt haar volledige potentieel begon te onthullen. Na een dertiende plaats in het Franse kampioenschap voor zevenjarigen werd ze gespot door Roger-Yves Bost en kwam ze meteen daar op stal. Ze schreven een van de mooiste prestaties van de Franse paardensport en wonnen een Olympische gouden teammedaille in Rio. 

Bron: SFL