Top springruiter Rich Fellers veroordeeld wegens seksueel misbruik

Top springruiter Rich Fellers veroordeeld wegens seksueel misbruik

Olympische springruiter Rich Fellers is veroordeeld tot 50 maanden gevangenisstraf en vijf jaar toezicht na zijn veroordeling voor seksueel misbruik van zijn minderjarige student Maggie Kehring. Fellers veranderde zijn oorspronkelijke pleidooi van niet schuldig naar schuldig als onderdeel van een overeenkomst om tijd door te brengen in een federale gevangenis. Hij zal worden opgenomen in zowel federale als staatslijsten van zedendelinquenten.


Maggie Kehring kwam naar voren om haar ervaring te delen en heeft sindsdien bijgedragen aan de oprichting van #WeRideTogether, een organisatie gericht op het stoppen van seksueel misbruik in de paardensport. Tijdens de rechtszaak werd de backlash in de paardenwereld tegen Kehring benadrukt. Ze zei: "Hij was voor mij als kind groter dan het leven zelf met onbetwistbare ethiek, maar hij manipuleerde mijn vertrouwen in hem om mij te misbruiken."

Fellers gaf in eerste instantie aan dat hij zijn excuses wou aanbieden, maar kwam later op die beslissing terug omdat wat hij gedaan had te veel leed teweeg zou hebben gebracht. Fellers moet ook verplicht in behandeling voor de zedenfeiten. 


Bron: The chronicle of the horse