Springruiter Andre Schröder een jaar geschorst

Springruiter Andre Schröder een jaar geschorst

Het FEI-tribunaal heeft besloten de Oekraïense ruiter Andre Schröder te schorsen wegens paardenmishandeling.

Het FEI-tribunaal heeft zijn definitieve beslissing genomen in een zaak van mishandeling van een paard en overtreding van de FEI-gedragscode inzake het welzijn van het paard.

De mishandelingszaak betrof het paard Allegro (FEI ID 104QY43 /GER), gereden door Andre Schröder (FEI ID 10022310 /UKR), tijdens het CSI1* in Samorin, Slowakije 6-9 mei 2021.

FEI Officials rapporteerden aan de FEI, dat de atleet voorafgaand aan de Grand Prix-wedstrijd achterpeesbeschermers met scherpe drukpunten op zijn paard gebruikte. Bij nadere inspectie van de peesbeschermers door de Chief Steward, werd zichtbaar dat er aan de binnenkant van de peesbeschermers gaten zaten met daarin scherpe spikes. De atleet veranderde zijn verklaring een aantal keren en kreeg uiteindelijk een gele waarschuwingskaart wegens misbruik van het paard. Na een gedetailleerde beoordeling van de rapporten van de FEI-officials, was de FEI van mening dat de ernst van de overtreding aanvullende sancties rechtvaardigde in overeenstemming met het FEI Algemeen Reglement.

In zijn eindbeslissing heeft het FEI Tribunaal het paard en de atleet gediskwalificeerd voor de betreffende wedstrijd, en de atleet een schorsing van één jaar opgelegd, ingaande op de datum van deze beslissing, 29 september 2021. De atleet is tevens veroordeeld tot een geldboete van CHF 5.000 en een kostenveroordeling van CHF 2.000.

De partijen kunnen binnen 21 dagen na ontvangst van de beslissing in beroep gaan bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS)

Bron; FEI