Sf-Equestrian stopt samenwerking met Bart Bles

Sf-Equestrian stopt samenwerking met Bart Bles

Nadat bekend werd dat de Nederlandse springruiter Bart Bles geschorst is na een positieve dopingtest heeft ook zijn sponsor, Sf-equestrian gereageerd. "Wij waren hier niet van de op de hoogte en stoppen onmiddellijk de samenwerking."

SF Equestrian is geïnformeerd dat bij de dopingcontrole na afloop van het NK Springen in April in Deurne ruiter Bart Bles positief is bevonden op het gebruik van een middel dat op de lijst van humane ongeoorloofde middelen staat.

Als gevolg van de positieve test is ruiter Bart Bles conform de contractueel overeengekomen huisregels door SF Equestrian per direct op non-actief gesteld ten aanzien van al zijn werkzaamheden en betrokkenheid aangaande SF Equestrian. Het welzijn van de paarden onder beheer van ruiter Bart Bles is hierbij te allen tijde geborgd.

SF Equestrian is volledig verrast en geschokt over de positieve test bij ruiter Bart Bles. Een dergelijke positieve test past op geen enkele wijze binnen de sport én de contractueel overeengekomen huisregels ten aanzien waarvan SF Equestrian een strikt zero-tolerance beleid voert.Over de verdere en toekomstige gevolgen zal op een later moment nadere informatie worden verstrekt.

bron: Persbericht