Hoewel er hard is gewerkt aan de uitrol van het KPW in de hippische sector, blijft het enthousiasme voor dit keurmerk achter. Daarom heeft de SRP besloten om op dit moment geen verdere energie te steken in de uitbreiding ervan. De sector blijft echter rekenen op de kennis en expertise van alle paardenhouders om gezamenlijk het welzijn van paarden te waarborgen en waar nodig te verbeteren.

De SRP heeft de huidige tijd aangegrepen om zich te richten op het versterken van de kennis en informatie over paardenwelzijn in onderwijs en opleidingen. Ook wordt er gewerkt aan een eigen kennis- en innovatieagenda op het gebied van paardenwelzijn, evenals het updaten van de Gids voor Goede Praktijken. Deze gids, die praktische richtlijnen biedt voor paardenhouders van alle soorten en maten, zal worden bijgewerkt om nieuwe inzichten en beste praktijken te weerspiegelen die het welzijn van paarden bevorderen.

De Gids voor Goede Praktijken bevat welzijnsrichtlijnen voor het houden en gebruiken van paarden, en de Paardenwelzijnscheck stelt paardeneigenaren in staat het welzijnsniveau van hun dieren te evalueren en verbeterpunten te identificeren. 



Bron: Persbericht