Scandinavische federaties vragen FEI maatregelen te nemen voor meer paardenwelzijn (... op wedstrijden)

Scandinavische federaties vragen FEI maatregelen te nemen voor meer paardenwelzijn (... op wedstrijden)

De Zweedse, Noorse, Finse en Deense Paardensport federaties hebben samen een open brief geschreven naar het FEI. Ze vragen daarin sterke actie om paardenwelzijn centraal te zetten in het beleid van het FEI. De brief komt er nadat er enkele incidenten waren tijdens de Gothenburg Horse Show!

"Het doel van de brief is om de krachten te bundelen om verandering teweeg te brengen. Na verschillende opmerkelijke gevallen waarin onaanvaardbare trainingsmethoden recentelijk aan het licht zijn gekomen, is het duidelijk dat we op internationaal niveau moeten handelen. De secretarissen-generaal van deze Noordse nationale federaties (NF's) stellen dat ondanks alle inspanningen tot nu toe, er nog veel werk moet worden verzet om te zorgen voor het welzijn van paarden te allen tijde en om de Sociale Licentie om te werken (SLO) van de sport op internationaal en nationaal niveau te waarborgen."

"Aangezien de liefde voor de paarden de basis is van onze sport, is dit een belangrijk onderwerp voor de paardensportgemeenschap. De NF's stellen voor om zich in eerste instantie te richten op dressuur, aangezien deze discipline momenteel het onderwerp is van debat en onderzoek door verschillende partijen."

De brief werd geïnitieerd door de Zweedse Paardensport Federatie als een manier om de krachten te bundelen voor verbeterd paardenwelzijn en SLO wereldwijd. Hij werd ondertekend door de secretarissen-generaal van de Zweedse, Noorse, Finse en Deense Paardensport Federaties en op 26 februari naar de FEI gestuurd.

Bron: ridesport.se