Rubin Royal OLD is overleden

Rubin Royal OLD is overleden

Het Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen (DLZ) meldt een bitter verlies: Rubin Royal OLD is op de trotse leeftijd van 27 jaar overleden. Het overlijden van de donkerbruine hengst, die altijd vol energie zat, betekent ook het einde van een tijdperk in Lodbergen. Rubin Royal OLD was een van de oprichters van het hengstenstation van zijn fokker Harli Seifert, waaruit het DLZ in 2008 is voortgekomen.

Rubin Royal OLD was altijd een briljante sport- en fokhengst. Zijn prestaties op hengstenshows waren legendarisch, vooral als briljante finale, die fokkers niet misten. Zijn handelsmerken: grondtastende bewegingsstandaard en grenzeloze prestatiebereidheid.

De Id premiehengst van de Oldenburger keuring in 1999 en Ia hoofdpremiewinnaar in 2001 boekte Grand Prix-overwinningen en plaatsingen in Dortmund, Bremen, Münster, Bern/SUI, Aken, Turijn/ITA, Donaueschingen en München onder Hendrik Lochthowe.

In 2015 stond Rubin Royal OLD voor het eerst in de top tien van 's werelds beste dressuurverervers. In 2017 en 18 stond hij zelfs op de derde plaats van de WBFSH-ranking. Dat had hij te danken aan zijn talrijke Grand Prix-succesvolle nakomelingen, te beginnen met Real Dancer FRH/Jan-Dirk Gießelmann, Fohlenhof's Rock'n Rose/Dorothee Schneider en Rosalie B/Laura Tomlinson/GBR over de Hamburgse Derby-winnaar Rockefeller's Cinderella/Anabel Balkenhol tot de Olympische reserve Rubin Al Asad/Lara Griffith/GBR. De Rubin Royals zijn ook succesvol in de springsport en de cross, zoals de CICO* Aken zevende RF Demeter onder Hannah Sue Burnett/USA.

"Rubinchen", zoals Harli Seifert haar verklaarde favoriet altijd noemde, was het eerste veulen uit haar Rumirell. De Grundstein II-Akzent II-dochter was de achterkleindochter van Rudilore II, de beroemde Chronos-dochter die onder de naam Chica met Wolfgang Mengers naar de top van de internationale eventing galoppeerde. Na het einde van haar sportcarrière gebruikte Harli Seifert haar Chica in de fokkerij, waar ze de stammoeder werd van een van de krachtigste merrielijnen in Oldenburg. Uit de Rudilore-lijn kwamen 30 gekeurde hengsten voort, zoals de springhengsten Gio Granno, Conterno Grande, Couleur Rubin en Couleur Rouge en de dressuurhengsten D-Day, Don Chico en Tantris, alsmede talrijke zeer succesvolle sportpaarden.

Uit de paring van de El.St. Rumirell met Rohdiamant komen nog vijf gekeurde volle broers van Rubin Royal OLD: de Team Vice Europees Kampioen Glock's Romanov/Hans-Peter Minderhoud/NED, Rumicello/Bianca Nowag die succesvol was tot en met Inter I, Rubino Vincento die geplaatst was in de Junior Tour, Rubin Action/Stella Charlotte Roth die succesvol was in Grand Prix en Blue Hors Rockefeller. De volle zus St.Pr.St. Rumirella bracht de eveneens gekeurde De Royal (v. De Niro).

"We zijn enorm verdrietig om het verlies van deze hengst, die ons zo veel plezier gaf in zijn dagelijkse omgang en die we zo graag nog vele 'pensioneringsjaren' hadden gegund", verklaarde Wolfgang Stagge, Operations Manager van het DLZ. "Bedankt, Rubin Royal - je was heel, heel bijzonder! En je laat een groot gat achter."


Meer info op www.dressurleistungszentrum.de



Foto©: www.Equitaris.de / Tanja Becker): Rubin Royal OLD with his breeder Harli Seifert and Wolfgang Stagge, Operations Manager of the DLZ