Rabobank wil nog steeds miljoenen, nu van Ger Visser Jr.

Rabobank wil nog steeds miljoenen, nu van Ger Visser Jr.

Eind 2022 werden voormalig Eurocommerce-topman Ger Visser en zijn vrouw veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf. Rabobank heeft het nu op Ger Visser Jr. gemunt, deze zou even schuldig zijn aan faillissementsfraude en schuldwitwassen. Rabobank eist nu miljoenen van Ger Visser Jt.

De bank verwijt Visser Jr. dat hij verschillende toppaarden te goedkoop verkocht heeft. Bovendien was er nog de zaak van hoe alles betaald werd. Volgens de bank heeft Jr. de vennootschap volledig leeggetrokken nadat de bank haar pandrecht bekendmaakte.

Rabobank wilde in eerste aanleg ruim €5 miljoen vangen, maar dit werd door de rechter van tafel geveegd. In de herkansing eisen de krijtstrepen iets meer dan €3 miljoen.

De hogerberoeprechter oordeelt niet bepaald zacht over het handelen van Ger Visser junior. De magistraat neemt woorden als 'persoonlijk ernstig verwijt' in de mond, en 'onrechtmatig handelen'. Volgens de magistraat staat het vast dat hij vermogen heeft onttrokken en daarmee Rabo is benadeeld.

Maar wat de schade precies is? Nader op te maken via een papieren invuloefening die eind deze maand op het bureau van de rechter moet liggen.

Junior werd eind vorig jaar in een andere procedure, in hoger beroep, veroordeeld tot achttien maanden voor faillissementsfraude en schuldwitwassen. Vader en hoofdverdachte Ger Visser senior kreeg vier jaar en drie maanden vanwege diezelfde vorm van fraude, in combinatie met valsheid in geschrifte. De oud-topman en eigenaar van Eurocommerce vervalste huurovereenkomsten om financiering los te krijgen, zo oordeelde het Hof. Moeders kreeg eveneens achttien maanden. Dochter Kristel heeft uitstel vanwege mot met haar advocaat. Ze mocht een nieuwe uitzoeken.

bron: Quotenet.nl