Paardeneigenaren met handen in het haar na verkoop Zeeuwse manege

Paardeneigenaren met handen in het haar na verkoop Zeeuwse manege

Manege De Eendracht in Vrouwenpolder stopt. De nieuwe Duitse eigenaar wil het bedrijf niet voortzetten. Voor ruim 50 paarden en pony's moet een nieuw onderkomen worden gezocht en dat blijkt niet makkelijk. "Ik heb al naar twintig plekken gebeld, maar nog niets gevonden", aldus paardeneigenaar Martijn Berrevoets.

Vorige week werden paardeneigenaren en manegebezoekers op de hoogte gebracht van het sluiten van De Eendracht. "In december is de manege verkocht", legt Tanja van der Veeken-Scherphuis uit, die met haar zoon vaak bij De Eendracht kwam voor wedstrijden. Een week geleden werd bekend dat er na een verbouwing minder stallingsplaatsen zijn én dat de manegepaarden weggaan. "Dat is gewoon heel snel", zegt Van der Veek-Scherphuis. "Zoveel plekken zijn er in Zeeland niet om paarden te stallen."

Martijn Berrevoets vindt het niet alleen jammer dat De Eendracht verdwijnt vanwege de stalling van zijn vier paarden. Hij was ook instructeur op de manege. "Op het gebied van paardensport was er voor elk wat wils bij De Eendracht. Kinderen kunnen niet allemaal terecht op nieuwe maneges en er is straks helemaal geen mogelijkheid meer om wedstrijden te rijden. Het zou zomaar kunnen dat hiermee het eventing volledig uit Zeeland verdwijnt."

bron: www.omroepzeeland.nl