Paardeneigenaar zal vergunning voor stalling na juridisch dispuut hopelijk toch verkrijgen

Paardeneigenaar zal vergunning voor stalling na juridisch dispuut hopelijk toch verkrijgen

In Liessel heeft de langdurige juridische strijd rond de paardenstal van de 89-jarige Piet Goossens een onverwachte wending genomen. Eerder leek het erop dat zijn paardenstal gesloopt moest worden vanwege juridische bezwaren van zijn buurvrouw, Sarah Smulders. In maart was de hoogste bestuursrechter het met haar eens dat de stal illegaal was, en de gemeente Deurne mocht het gedogen tot het einde van het jaar. Nu blijkt echter dat er mogelijk hoop is voor de paardenstal.

Er heeft zich een verandering in het bestemmingsplan voorgedaan, waardoor het hobbymatig houden van paarden nu onder de agrarische bestemming valt. Voorheen was dit niet het geval, wat leidde tot het eerdere illegale oordeel van de Raad van State. Sarah Smulders, de buurvrouw, ontdekte deze verandering tijdens een hoorzitting en diende namens de oom van haar partner een nieuwe omgevingsvergunning voor de paardenstal in. Deze vergunning wordt momenteel beoordeeld door de gemeente.

Als de vergunning wordt verleend, kan de stal alsnog legaal blijven staan. Smulders beschouwt de eerdere zaak tegen de gedoogperiode als mogelijk een zegen, omdat ze anders wellicht nooit op de hoogte zou zijn geweest van de nieuwe regelgeving. De familie Goossens, die genoeg heeft van alle juridische conflicten, hoopt nu dat ze uiteindelijk in hun voordeel zullen zegevieren. Smulders benadrukt dat het belangrijkste is dat Piet Goossens zelf kan bepalen hoelang zijn paarden in de stal blijven, zonder constante juridische strijd met de buurvrouw.



Bron: ED