Olympisch dressuuramazone Mikaele Fabricius-Bjerre overleden

Olympisch dressuuramazone Mikaele Fabricius-Bjerre overleden

Gisteren, op 13 februari 2023 is de Finse Mikaele Fabricius-Bjerre overleden. De Olympische dressuuramazone heeft haar harde strijd tegen kanker op 53-jarige leeftijd verloren. De Finse amazone heeft een succesvolle carrière achter de rug met onder andere een deelname op de Olympische Spelen in Londen. Het nieuws werd bekend gemaakt door haar men en dochter. 

De amazone maakte haar internationale debuut in 2002, in datzelfde jaar reed ze ook mee op het WK Jonge Dressuurpaarden met Hagels Malachit (v. Midt-West Ibi Light). Een jaar later stond ze daar opnieuw maar dan met Feramo K (v. Fidermark) onder het zadel. Wat later, in de periode van 2005 tot 2008 reed ze meerdere paarden succesvol op internationaal Grand Prix-niveau. 

Fabricius-Bjerre stond in zowel 2011 als 2012 aan de start van de Wereldbekerfinale in Leipzig, net als ze in 2011 en 2013 aan het het Europese Kampioenschap deelnam. Het was een drukke periode want in 2012 lag de Finse eer op haar schouders tijdens de Olympische Spelen van Londen. 

De carrière van de Finse amazone kende zijn einde in 2019 tijdens het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Het was haar laatste internationale wedstrijd. 


Bron: Eurodressage
Foto©: Wikipedia / By Ikmo-ned - Own work, CC BY-SA 4.0,