Nutella-baas investeert in exclusieve Belgische stoeterij

Nutella-baas investeert in exclusieve Belgische stoeterij


Wat hebben de smeerpasta Nutella, de snoepjes Tic Tac, Kinder Chocolade, de pralines Ferrero Rocher en Mon Chérie en de koekjesproducent Delacre met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal eigendom van Giovanni Ferrero. Met een vermogen van 31 miljard dollar is hij de meteen de Rijkste Italiaan.


Veel minder bekend is dat Ferrero als kind in Brussel werd opgevoed. Niet alleen omdat zijn vader hem op die manier wou vrijwaren van maffia terreur en ontvoeringen in zijn thuisland, maar ook omdat die er van overtuigd was dat Brussel het centrum zou worden van het economisch ééngemaakte Europa. En Giovanni Ferrero bleef verknocht aan Brussel. Die verknochtheid mag ook blijken uit het feit dat hij opnieuw 4 miljoen euro investeert in de manege en paardenrijschool La Chevalerie. Exclusief gelegen aan de rand van het Zoniënwoud, op amper twee kilometer van zijn riante villa in Sint-Genesius-Rode, is het een van de meest prestigieuze van het land.

Het complex biedt zijn leden twee buitenpistes van 100 meter op 50 meter en 40 meter op 20 meter en een grote indoorbaan van 80 meter op 30 meter. Er zijn meer dan 100 paardenboxen uitgerust met drinkbakken met antivriescirculatie en branddetectoren, solarium, douches met warm en koud water en een overdekte ronde looppiste. Dat geheel wordt aangevuld met vergadercapaciteit en horeca. De manege legt zich speciaal toe op rijlessen voor jongeren.


Bron en foto: De rijkste Belgen