Nieuw achtjarig talent voor Ben Maher

Nieuw achtjarig talent voor Ben Maher

Gekocht als veulen door Patrick Huyse, zette Enjeu de Grisien (Toulon x Andiamo Z) zijn eerste internationale stappen helemaal op het einde van het jaar in Opglabbeek onder het zadel van Virginie Thonon. Dit was voldoende om belangstelling te wekken en het is uiteindelijk met Ben Maher dat de achtjarige ruin zijn carrière zal voortzetten. Zo meldt Stud For Life. 


"In feite had ik zijn zus gespot, maar ik slaagde er destijds niet in haar eigenaars ervan te overtuigen haar aan mij te verkopen, dus kocht ik zijn halfbroer die op dat moment een veulen was. We namen onze tijd met hem. We beginnen altijd met onze jonge paarden als ze 5 jaar oud zijn. We hebben veel getraind en uiteindelijk is hij maar een paar keer op wedstrijd geweest, maar ik kan alleen maar mijn amazone Cécile Wanders bedanken die heel veel geduld had en veel heeft geïnvesteerd. Haar werk werpt vandaag zijn vruchten af en ze zal haar deel van succes hebben in de carrière van dit paard. In Sentower Park, voor zijn eerste internationale wedstrijd, waren zijn prestaties zeer goed onder het zadel van Virginie Thonon. We hebben veel telefoontjes gehad, maar het is zeker een grote eer om hem naar Ben Maher te zien gaan, die hem op Clipmyhorse had gespot", reageert Patrick Huyse, een gepassioneerde eigenaar die niet aan zijn eerste paard van hoog niveau toe is. 

De fokker heeft al veel succes gehad met Grégory Wathelet dankzij Spike VD Withoeve die nu met Virginie Thonon rijdt. Enkele maanden geleden werd Nerio de la Haute Bruyère (Elvis Ter Putte x Cheurano Z), die zijn internationale debuut maakte met Grégory Wathelet, door Patrick en Delphine Huyse verkocht aan Jérôme Guery op advies van Manuel Casais voordat deze laatste naar Azië vertrok. Maar daar houdt het verhaal niet op, want uiteindelijk slaagt de man erin Audace de Grisien (Lando) te kopen, die niemand minder is dan de zus van Enjeu die hij oorspronkelijk wilde kopen! Ze is nu 12 jaar oud en maakt deel uit van de fokkerij van de familie Pomme d'Or.

Bron: SFL