Nederlandse ruiter krijgt boete wegens mishandeling paard

Nederlandse ruiter krijgt boete wegens mishandeling paard
De Nederlandse ruiter Peter Bulthuis moet een boete van 2.000 Zwitserse frank betalen wegens paardenmishandeling. Dat besliste het tribunaal van de FEI.

De veroordeling is een gevolg van een klacht van de Italiaanse eigenaars van het betrokken paard. Maria Saracino en haar dochter Giorgia Ladisa trokken zelf naar de FEI. Ze beschuldigde Bulthuis ervan hun paard Corrado op een gewelddadige en brutale manier te behandelen. Zo zou het paard bij thuiskomst in Italië duidelijke sporen van geweld vertoond hebben. Bulthuis zelf argumenteerde dat het paard tijdens het longeren in botsing was gekomen met de pony van zijn zoon en dat Corrado zo zijn verwondingen had opgelopen. Saracino en Ladisa hadden echter hun twijfels bij deze uitleg en trokken alsnog naar de FEI.

De FEI verwees hen met hun klacht door naar de FEI veterinary department. Zij onderzochten het incident en concludeerden dat er wel degelijk aanwijzingen van dierenmishandeling bij Corrado te vinden waren. Het is nog maar de tweede keer dat het tribunaal moet tussenkomen in een dergelijk conflict tussen twee partijen.