Nederlandse dierenartsen strijden mee tegen Coronavirus

Nederlandse dierenartsen strijden mee tegen Coronavirus

Verschillende Nederlandse dierenartsen gaan helpen in de strijd tegen het Coronavirus, dat meldt de Telegraaf. Vorige week werd al bekend dat verschillende individuele dierenartsen hun hulp hadden aangeboden maar nu heeft de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Dierengeneeskunde (KNMvD) haar schouders onder het project gezet. Ze gaan inventariseren welke medische hulpmiddelen bij dierenartsen beschikbaar zijn en houden er rekening mee dat deze ook zullen worden ingezet. 

"Er is een mail uitgestuurd naar al onze leden en er is een speciaal e-mailadres geopend", aldus Conny van Meurs van de KNMvD. "Bedoeling hiervan is dat dierenartsen aangeven welke medische hulpmiddelen ze hebben en wat ze zouden kunnen missen als er grote tekorten komen in ziekenhuizen. In Nederland zijn er ruim 4000 dierenartsen die ook verschillende operatiekamers ter beschikking hebben". 

Niet alles uit de dierenklinieken is echter bruikbaar: "Een beademingsapparaat voor dieren kan bijvoorbeeld niet altijd voor mensen worden ingezet. We zien ook dat dierenartsen op eigen initiatief al mondmaskers aan lokale huisartsen hadden gegeven, maar dit zouden we nu dus op nationaal niveau gecoördineerd zien". 

Bron: Telegraaf