Emile Hendrix: "Vraag niet wat het paard voor je kan doen, maar vraag wat jij voor het paard kan doen!"

Emile Hendrix: "Vraag niet wat het paard voor je kan doen, maar vraag wat jij voor het paard kan doen!"
Ook dit jaar zijn de leden van de Young Riders Academy gehuldigd in Zwitserland. Het concept van de Academie is jonge ruiters een ondersteuning bieden en bewust te laten worden hoe een topruiter zijn eigen stal kan runnen.

Zowel Dimme D'haese als Pieter Clemens waren dit jaar onderdeel van de Academy en ontvingen na afloop een mooi aandenken. "Dit project motiveert de jeugd om zich nog harder in te zetten," vertelt Pieter Clemens na afloop. "Het voordeel is dat we enorm veel ondersteuning ontvangen op sportief vlak. Daarenboven is het ook nuttig dat we de nodige info en opleidingen krijgen inzake doping, economische aspecten en legale issues."

De jonge ruiters konden het afgelopen jaar rekenen op de ondersteuning van Jos Lansink, Franke Sloothaak, Marco Kutscher, Jean-Maurice Bonneau en Ben Schröder. Emile Hendrix sloot de ceremony met een glimlach. De Nederlander is onderdeel van het selectiepanel.

"Ik hoop dat alle ruiters die geselecteerd zijn beseffen dat dit een privilege is. Verder hoop ik dat ze in eerste plaats hun ouders steeds dankbaar zijn," vertelt Hendrix. "Vraag niet wat het paard voor je kan doen, maar vraag wat jij voor het paard kan doen!"

Dit jaar hoorden werden volgende ruiters geselecteerd:

Harry Charles, GBR; Ventsislav Izov, BUL; Lisa Nooren, NED; Jenny Rankin, IRL; Lisa Ulven, NOR; Chloe Whinchester, GBR;Pieter Clemens, BEL; Guido Franchi, ITA; Matteo Leonardi, ITA; Dimme d´Haese, BEL; Christopher Kläsener, GER; Darragh Ryan, IRL.