Marten Luiten uitgeroepen tot KNHS talent van het jaar

Marten Luiten uitgeroepen tot KNHS talent van het jaar

Bij Jumping Amsterdam werd deze middag Marten Luiten uitgeroepen tot KNHS Talent van het jaar! Luiten werd eerder in 2021 ook al eens uitgeroepen tot KNHS Talent van het jaar.

In 2020, 2021 en 2022 is Marten opgenomen in het KNHS Talententeam. In 2021 werd hij Talent van het Jaar. Nadat Marten met Fynona in 2020 het Zilver behaalde op het NK Young Riders was er in 2021 de Nederlandse titel. In 2021 op het EK in Oliva behaalde Marten 3x Goud met Fynona, zowel met het Young Riders team als 2x individueel.

Marten  is verkozen tot het KNHS Talent van het Jaar 2021. In 2020 werd er wegens de pandemie geen talent verkozen, maar dit jaar werden er meer stemmen dan ooit uitgebracht.

“Marten is een ruiter waar we de toekomst zeker rekening mee moeten gaan houden”, vertelt Anky van Grunsven. “Hij is niet alleen Europees Kampioen geworden, maar hij heeft het hele jaar op de momenten dat het moest gebeuren laten zien dat hij kan presteren. Daarnaast heeft hij veel ruitergevoel, hij is heel coachbaar en mentaal erg sterk. Marten is een absoluut een belofte voor de toekomst!”