Manegehouder Nijeveen wist van handel in cocaïne

Manegehouder Nijeveen wist van handel in cocaïne


Jan B., de paardenman uit Nijeveen in wiens manege volgens justitie de grootste cocaïnewasserij van ons land werd gevonden, gaf in een telefoongesprek toe dat hij wist van illegale activiteiten. In dat stiekem opgenomen gesprek zegt hij dat hij ‘een miljoen wil pakken’, zo stelt justitie tijdens de start van het proces in de rechtbank in Amsterdam.


Ging het om de grootste cocaïnewasserij die ooit actief was in ons land? Of was de ophef na de vondst van de cokemanege in Nijeveen ‘overdreven’? Bij het begin van het strafproces tegen zestien verdachten - voornamelijk Colombianen - doen justitie en advocaten een boekje open over deze geruchtmakende zaak. Een zaak die sowieso nog een staartje krijgt.

Bij invallen in Nijeveen, Apeldoorn en Elshout werden dertien Colombianen, manegehouder B., een andere Nederlander en een Turk aangehouden. B. is de enige verdachte die inmiddels op vrije voeten is. Tegenover de krant ontkende hij eerder dat hij iets afwist van de drugshandel. Hij zou er ingeluisd zijn en nog nooit een Colombiaan in zijn manege hebben gezien.


Bron: De Stentor