Lezersverhaal: "Mijn paard schrok zo van pony's in een weide dat we in iemands tuin belandden"

Lezersverhaal: "Mijn paard schrok zo van pony's in een weide dat we in iemands tuin belandden"

Wat lachen in deze donkere tijden kan nooit kwaad. Daarom vroegen we jullie naar jullie leukste, grappigste paardenverhalen. Vandaag vertelt Emma hoe een buitenrit met haar paard 'lichtjes' uit de hand liep. 

"Mijn paard is altijd al een beetje 'flauw' geweest. Een broodzak naar de piste, een trui naast de kant of een blaadje in de piste, Tonic heeft altijd alles gezien. Ik had misschien dus moeten weten dat een buitenrit met hem niet het beste idee was. Verschillende ruiters van bij ons op stal gingen echter wandelen in het bos dus ik dacht dat de kans dat 'hij zich wel zou gedragen' vrij groot was. In het gezelschap van andere paarden, zou hij wel inzien dat zijn angst voor belachelijke dingen totaal niet gegrond was, dacht ik... Eigenlijk verliep alles relatief goed. We waren al een weide met geiten gepasseerd, een fietser was ons aan relatief hoge snelheid voorbij gestoken en het 'boswachtershutje' dat we passeerden had niet voor al te veel problemen gezorgd. 

Tot die ene weide met een hoop miniatuurpony's... De pony's waren om de één of andere reden super enthousiast om soortgenoten te zien en kwamen in volle galop naar ons toegerend. De andere paarden keken allemaal wel ietwat raar naar deze 'little monsters' (ik denk dat Tonic hen zo beschouwde) maar zij liepen er zonder al te veel drama langs, een plan dat Tonic helaas niet wilde volgen. Hij sprong als een gek naar rechts waardoor we in de gracht belandden. Tonic is geen eventing paard, dus het concept 'uit de gracht springen' begreep hij helaas niet. Op die één of andere manier zijn we toch uit de gracht geraakt. Helaas besloot Tonic hierbij niet om richting de weg naar de andere paarden te springen, nee, hij sprong recht in iemands tuin. Ik heb dus een kleine 'walk of shame' door een onbekende zijn tuin moeten maken. Gelukkig kon de eigenaar van het huis er hartelijk om lachen en zijn we er beiden zonder kleerscheuren vanaf gekomen. En Tonic? Die gaat niet meer mee op buitenrit... ;-) 


Jouw verhaal insturen kan nog altijd via redactie@equnews.be!