Laura Renwick's paard test positief

Laura Renwick's paard test positief
Groot-Brittannië's Laura Renwick haar paard Heliodor Hybris is afgelopen zomer positief getest op doping. Het FEI heeft nu beslist de amazone een sanctie op te leggen voor deze overtreding. Op het CSI5* Villach in Oostenrijk in juni werd het paard van Renwick onderzocht en werden sporen van het corticosteroïde Betamethason gevonden. De ontstekingsremmer staat op de FEI lijst van controlerende middelen.
Laura Renwick was met de Diamant de Semilly-zoon Heliodor Hybris onder meer tweede in de 1,45m-Accumulator in Villach. Het prijzengeld (2000 euro) en resultaat zijn teruggenomen. Renwick, die de vierde Britse is op de wereldranglijst, aanvaarde de administratieve sanctie van de FEI op 21 september. Ze weigerde echter commentaar op de zaak te geven bij navraag door Horse and Hound.

De sanctie die de FEI aan Laura Renwick heeft opgelegd is diskwalificatie van het evenement met het terugnemen van het behaalde prijzengeld. Tevens kreeg Renwick een boete van 1500 Zwitserse Francs en draait ze op voor de gemaakte kosten.