KWPN-hengst Ferguson (12) ingeslapen na complicaties

KWPN-hengst Ferguson (12) ingeslapen na complicaties

De Hannoveraans gefokte KWPN-hengst Ferguson (v. Floriscount) is op twaalfjarige leeftijd overleden. De hengst maakte een misstap waardoor hij geopereerd moest worden, daar werd een complicatie hem fataal. De laatste jaren werd de hengst ruimer gekend door z'n nakomelingen. 

"Het is bijna niet in woorden uit te drukken en eigenlijk nog te onwerkelijk om hier te melden dat “ onze trots “ Ferguson op 12 jarige leeftijd afgelopen vrijdag is overleden", luidt het begin van Rom Vermunt's bericht over het overlijden van z'n hengst. 
Hij vertelt verder over het trieste voorval: "Een misstap dinsdag bij ons op stal in Geesteren veranderde alles in een keer ! Een operatie was noodzakelijk om hem nog een goed pensioen te bieden en een verdere carrière als dekhengst voor hem mogelijk te maken. Deze complexe operatie leek in eerste instantie succesvol verlopen. Echter meerdere complicaties ten gevolge van de narcose hebben er voor gezorgd dat wij na 3 dagen alsnog maar één beslissing konden nemen en dat was hem te laten gaan .
Het is voor ons niet te bevatten en doet vreselijk veel verdriet dat wij afgelopen zondag nog zo konden genieten van zijn training en dat zijn stal nu leeg is. Net nu zijn Grand Prix debuut nabij was en hij afgelopen jaar eindelijk de volle waardering van de fokkers kreeg. Hoe bijzonder was het dat die waanzinnig knappe koffievos die Stephanie en ik als 2,5 jarige in Duitsland ontdekte op de HK zo’n fantastische fokhengst bleek te zijn en dat wij daarnaast sinds enkele jaren samen met Jeanette en Harld inmiddels ook eigenaar waren . Ferguson wat hadden we graag nog jaren van je genoten maar het heeft helaas niet zo mogen zijn . Bedankt Fergie voor de mooie herinneringen en al het goeds wat je ons gebracht hebt."

Foto: Rom Vermunt / Facebook