KNHS en springruiters slaan handen in elkaar voor nieuwe invulling bondscoachschap

KNHS en springruiters slaan handen in elkaar voor nieuwe invulling bondscoachschap

Gisterenavond heeft de KNHS gesproken met alle TeamNL springruiters uit het Olympisch en B-kader. Onderwerp van gesprek was de toekomstige rol en positie van een nieuwe bondscoach. Het was een constructief overleg waarbij gezamenlijk de verdere contouren voor de nieuwe inrichting van het bondscoachschap zijn neergezet. Op korte termijn volgt een vervolgafspraak.

Het doel waar ze naar streven is om samen te bouwen aan een stevig fundament voor succes wat moet leiden tot een teammedaille tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Aan het eind van het overleg was er een gezamenlijk beeld over de verdere invulling van de toekomstige rol van een bondscoach die nodig zal zijn na het vertrek van Rob Ehrens.

In een vervolgafspraak zullen de verdere details en mogelijkheden besproken worden. Op korte termijn wordt al wel een vertrouwenscommissie ingesteld. Deze commissie gaat later de gesprekken voeren met mogelijke kandidaten. Er is afgesproken om op dit moment nog geen verdere details naar buiten te brengen. Zodra de vertrouwenscommissie is samengesteld zal de KNHS hier verder over communiceren. 

Bron: KNHS