KLM transporteert weer paarden naar China

KLM transporteert weer paarden naar China

Bij de Gerdine Hoeve/ Horses China staan sinds januari bijna 70 paarden in quarantaine. Deze paarden wachten op een vlucht naar bijvoorbeeld China. Normaal gezien staan de paarden ongeveer een maand in quarantaine voor ze naar hun bestemming worden gevlogen maar door de Coronacrisis duurt dit langer. Dankzij KLM is nu toch een deel van de paarden kunnen vertrekken naar hun land van bestemming.

Via het cargo-gedeelte van een Boeing 747-400 combi, worden de paarden naar Noord- en Zuid-Amerika en Azië getransporteerd om naar nieuwe eigenaren te gaan of aan wedstrijden deem te nemen. Het aantal bestemmingen werd echter steeds kleiner en er werd eigenlijk niet meer op China gevlogen. Toen de Boeings niet meer gebruikt werden, bood KLM helemaal geen paardentransporten naar China aan.

Nu is er echter opnieuw zo een toestal in gebruik genomen. in samenwerking met KLM vond de Gerdine Hoeve zo ook een oplossing voor het transporten van paarden naar China. Bij hoge uitzondering neemt de luchtvaartmaatschappij nu weer paarden en pony's mee in het cargogedeelte. Zo werden er deze week 28 paarden die al even in quarantaine stonden, naar China gevlogen. 

Bron: Horses.nl