Kevin Staut en Marie Valdar Longem voor rechtbank van Lisieux vanwege beschuldigingen van huiselijk geweld

Kevin Staut en Marie Valdar Longem voor rechtbank van Lisieux vanwege beschuldigingen van huiselijk geweld

Op donderdag verscheen Kevin Staut voor de rechtbank van Lisieux, Normandië, vanwege huiselijk geweld tegen Marie Valdar Longem in februari vorig jaar in Bordeaux. Zowel Staut als Longem werden aangeklaagd voor hetzelfde vermeende misdrijf en voor ongeoorloofde toegang tot geautomatiseerde gegevensverwerking. De zitting gaf een volledig verslag van het incident, waarvan het vonnis op 22 februari wordt verwacht.

De feiten vonden plaats in de nacht van 2 op 3 februari 2023 tijdens het internationale springconcours in Bordeaux. Beide partijen erkennen het conflict, maar geven verschillende versies van het incident.

Staut beweert dat Longem zijn telefoon doorzocht terwijl hij sliep, waarna een fysieke confrontatie plaatsvond. Hij ontkent geweld opzettelijk te hebben toegepast en stelt dat hij uit de kamer is vertrokken toen de situatie escaleerde. Staut beweert ook lichamelijk letsel te hebben opgelopen.

Longem beweert daarentegen dat Staut haar fysiek heeft aangevallen, met een hoofdletsel en verwondingen tot gevolg. Ze beweert dat ze zijn telefoon nam om vermeende ontrouw te onderzoeken en dat Staut agressief reageerde.

Tijdens de zitting getuigde Steve Guerdat als verrassingsgetuige en deelde informatie over het incident die hij had vernomen. Guerdat beweerde dat Staut het voorval bagatelliseerde en toonde zich kritisch over het gedrag van Staut.

Het Openbaar Ministerie benadrukte het belang van bewustwording van huiselijk geweld en vroeg om educatieve maatregelen voor beide verdachten. De uitspraak wordt op 22 februari verwacht.


Bron: Grand Prix