Kent Farrington en Gazelle ter Elzen Elite ruiter en paard in Amerika

Kent Farrington en Gazelle ter Elzen Elite ruiter en paard in Amerika

Kent Farrington is afgelopen weekend gekroond tot Internationale Ruiter van het Jaar in de Verenigde Staten. Zijn merrie, Gazelle ter Elzen (Kashmir van Schuttershof) won de titel Paard van het jaar.

Farrington maakte deel uit van het zilveren medaille-winnende team op de Olympische Spelen van 2016 in Rio en het bronzen medaille-winnende team op de Wereldruiterspelen 2014 met Voyeur. In 2019 werd hij de eerste Amerikaanse ruiter die de CSI5 * Rolex Grand Prix op CHIO Aken en de Rolex Grand Prix op CHI Genève won in hetzelfde jaar met Gazelle, de vijftienjarige merrie die hij samen met Robin Parsky bezit. “Kent is een van de beste springruiters ter wereld, die jaar na jaar consequent topresultaten behaalt in de Verenigde Staten en daarbuiten”, aldus een USEF-woordvoerder.

Afgelopen jaar reed het duo zich ook in de prijzen. De combinatie won de met 213.000 dollar gedoteerde Amerikaanse Gold Cup Grand Prix CSI4* in Traverse City, Michigan. Het paar werd ook tweede in de met 401.000 dollar gedoteerde CSI5* Grand Prix in Wellington, Florida.