Joyce Heutink benoemd in FEI Equestrian Committee

Joyce Heutink benoemd in FEI Equestrian Committee


Joyce Heuitink is tijdens een online FEI Board Meeting benoemd in het FEI Para Dressage Committee. Heuitink is in deze functie de opvolgster van internationaal jurylid Hanneke Gerritsen.

Ook de komende dagen komt het FEI bestuur ‘bijeen’ in diverse online vergaderingen. Aansluitend vindt volgende week de jaarlijkse FEI General Assembly met vertegenwoordigers van alle nationale bonden online plaats.

De benoeming van Joyce Heuitink is voor de periode tot en met 2024. Joyce Heuitink werd in 2013 benoemd als KNHS bondscoach Paradressuur en wist in die jaren haar TeamNL ruiters te begeleiden naar vele prachtige internationale medailles. Heuitink laat weten heel blij te zijn met haar benoeming. "Ik kijk er naar uit om de komende vier jaar te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de paradressuur op FEI niveau", vertelt ze.

Tijdens de vergadering werd ook de beslissing dat senioren dressuurruiters vanaf 1 januari 2021 verplicht altijd een veiligheidshelm moeten dragen bekrachtigd. Dit ondanks een door vele topruiters ondertekende petitie die kort voor de vergadering werd ingediend.

Bron: KNHS