John Madden aangekondigd als voorzitter van International Groom Association

John Madden aangekondigd als voorzitter van International Groom Association

De IGA, International Grooms Association heeft John Madden aangekondigd als nieuw voorzitter van de organisatie!

John is een vooraanstaande figuur in de internationale paardensport. Na zijn carrière te zijn begonnen als groom op het hunter/jumper circuit en vervolgens door te groeien naar een rol als assistent-trainer, richtte hij in 1984 John Madden Sales Inc op, waar hij veel ruiters en paarden heeft getraind tot kampioenssucces.

Daarnaast heeft hij meerdere functies bekleed binnen de USEF en heeft hij gediend als vicevoorzitter van de FEI en FEI Jumping Director.

Hij is getrouwd met de legendarische Amerikaanse springruiter Beezie Madden, die hij de beste paardenpersoon en persoon in het algemeen noemt die hij kent.

De uitvoerend directeur van de IGA, Lucy Katan, zei: "Ik ben erg blij om John Madden te verwelkomen als voorzitter van ons bestuur. Hij brengt zo'n schat aan kennis en ervaring met zich mee, en heeft altijd het belang erkend van de internationale paardensport om meer vooruitstrevend te zijn en open te staan voor aanpassing.

Nu de IGA haar derde jaar ingaat, voel ik dat deze benoeming een belangrijk signaal is van onze groei; en laat zien dat de stem van de internationale grooms serieus wordt genomen op het allerhoogste niveau.

Het hebben van zo'n gerespecteerde figuur die naast ons staat om de grooms te vertegenwoordigen, is weer een grote stap voorwaarts in het brengen van positieve ontwikkelingen voor FEI-grooms over de hele wereld, en zal ons helpen ervoor te zorgen dat de IGA robuust blijft."

bron: Persbericht