Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening

Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening

Op zaterdag 12 november werden, tijdens het Eventingfeest in de Hollandsche Manége, de Jan van Beek Memorials uitgereikt. De vader van Jan van Beek reikte de prijzen uit aan Beau Posthumus en Sophie Weening.

Beau Posthumus was de hoogst geplaatste Young Rider en Sophie Weening de hoogst geplaatste Junior van de Nederlanders op het EK voor de jeugd in Hartpury afgelopen zomer. De Jan van Beek Memorial werd al twee keer eerder door Beau Posthumus gewonnen, in 2019 als junior en in 2021.

De Jan van Beek Memorial is in 2019 ingesteld op initiatief van Maarsbergen Horse Trials en gesteund door de KNHS. De prijs is een wisseltrofee, die een jaar in het bezit van de ruiter is en daarna wordt teruggegeven, waarna de ruiter een stonecast herinnering ontvangt. De Jan van Beek memorial houdt de herinnering levend aan een bijzonder allround ruiter, coach en inspirator.

Bron: KNHS

Foto: © KNHS - Hocus Focus Events, v.l.n.r. Jiska Ros (KNHS), Sophie Weening, Beau Posthumus, Rien van Beek, Maurits van der Goes (Maarsbergen Horse Trials).