Jan Tops mag geen Frans kasteel bouwen in Valkenswaard

Jan Tops mag geen Frans kasteel bouwen in Valkenswaard

Jan Tops mag zijn hippisch epicentrum in Valkenswaard niet uitbreiden met een hotel in de stijl van een Frans kasteel.  De gemeente opteert dat uitbreidingen doorgevoerd worden in de huidige architecturale stijl.

Dat Jan Tops bij zijn topsportarena en stallencomplex aan de ‘paardenboulevard’ in Valkenswaard een luxe hotel wil bouwen, is al enkele jaren bekend. Het hotel met ruim vijftig kamers en horeca moet onder meer ruiters, trainers en klandizie uit alle delen van de wereld de gelegenheid geven om te blijven overnachten op het ultra chique complex aan de Maastrichterweg. Het bedrijf van de voormalig olympisch springruiter diende daartoe in 2016 al eens een voorstel voor in bij de gemeente Valkenswaard. En dat werd ook meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied.

De gemeente staat wel open voor de uitbreiding, als deze een uitbreiding is van het hippisch centrum zelf. Voor het hele terrein wordt dus één bestemmingsplan gemaakt, waarin alles met elkaar moet zijn afgestemd.

bron: ED.nl