Italië stelt zich kandidaat voor Wereldruiterspelen 2020

Italië stelt zich kandidaat voor Wereldruiterspelen 2020


De Italiaanse hippische federatie heeft bij de FEI haar bid ingediend voor het organiseren van de wereldruiterspelen in 2022 voor zes van de acht disciplines: springen, dressuur, para-dressuur, eventing, voltige en reining. Het mennen en de endurance vallen erbuiten. De beoogde locatie is het hippische landgoed van Santa Barbara de Bracciano, gelegen op zestig kilometer ten noordwesten van Rome.


“Voor Italië is dit een eerste stap in de richting van 2022”, zegt Marco Di Paola, president van de Italiaanse federatie. “De FEI moet nog controleren of we voldoen aan de minimumvereisten en de financiële levensvatbaarheid van het evenement.”

het hippische landgoed van Santa Barbara de Bracciano, gelegen op zestig kilometer ten noordwesten van Rome, is 180 hectare groot en heeft vijf maneges, drie buitenpistes, een poloveld, 300 permanente boxen, wat kan worden uitgebreid naar 1000, een dierenkliniek en nog veel meer. De eventingwedstrijd kan worden gehouden op het ruitersportcentrum Ranieri de Campello, vijfenveertig kilometer ten zuidoosten van Rome. Daar werd ook in 1998, toen Italië in Rome ook de WEG organiseerde de eventingwedstrijd gehouden.