Ierse jockey troeft Max Verstappen af in running naar "World Sport Star of the Year"

Ierse jockey troeft Max Verstappen af in running naar "World Sport Star of the Year"

Max Verstappen heeft zondag bij de jaarlijkse sportverkiezing van de BBC naast de prijs voor World Sport Star of the Year gegrepen. De wereldkampioen in de Formule 1 was samen met vijf anderen genomineerd voor de prestigieuze prijs van de Britse omroep.

De 24-jarige Verstappen werd bij de verkiezing afgetroefd door de Ierse jockey Rachael Blackmore. Zij won in april met haar paard Minella Times als eerste vrouwelijke jockey de Grand National, de befaamde paardenrace op Aintree in Liverpool.

Verstappen kon als eerste Nederlander ooit worden verkozen tot World Sport Star of the Year. De Limburger veroverde vorige week zondag wel als eerste Nederlander ooit de wereldtitel in de Formule 1 door in de laatste ronde van de afsluitende race in Abu Dhabi titelconcurrent Lewis Hamilton te passeren.

Naast Verstappen en Blackmore waren er nominaties voor de Mexicaanse bokser Saúl 'Canelo' Álvarez, Americanfootballspeler Tom Brady uit de Verenigde Staten, de Servische tennisser Novak Djokovic en de Jamaicaanse atlete Elaine Thompson-Herah, die in Tokio olympisch goud won op de 100, 200 en 4x100 meter.