Horse Auction Belgium: Veilingtopper Prado van het Genelaar (Cardento) verkocht voor 46 000 euro

Horse Auction Belgium: Veilingtopper Prado van het Genelaar (Cardento) verkocht voor 46 000 euro
Het was een spannende avond gisteren in het Sentower Park te Opglabbeek. 31 paarden en embryo's werden er geveild voor de ogen van een talrijk aanwezig kennerspubliek. Bekende vaders toonden maar weer eens hun kenmerken bij de best verkochte paarden. Vaders als Thunder van de Zuuthoeve, Cardento, Dieu Merci van T&L, Diarado of Inshallah de Muze hebben een duidelijke stempel op hun kroost gezet.

Het best verkochte paard van de avond was Prado van het Genelaar, een driejarige bruine hengst van Cardento uit elitemerrie Bonnie van de Noordheuvel, een dochter van Burggraaf. De jonge hengst werd gefokt door Filip & Nancy Van Bladel uit Meerhout en is geregistreerd bij het BWP. Hij won reeds de titel van vicekampioen op het nationaal veulenkampioenschap en is aangemeld bij het BWP voor de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring. Als laatste paard van de getoonde 32 nummers werd Prado verkocht voor 46 000 euro.

Een nummer eerder werd de tweede topper geveild. Dat was de opvallend springende BWP'er Pacquiao WDH, een eveneens bruine driejarige hengst. Hij is een zoon van Thunder van de Zuuthoeve uit Fancy Lady van het Elkenhof, een dochter van Le Tot de Semilly. Het fokproduct van Dries & Willy Hendrix uit Meeuwen-Gruitrode werd geveild voor 42 000 euro.

Verder behoorden ook paarden als Domingos JT Z (Dieu Merci van T&L x Carthago Z), Dream Boy (Diarado x Carpaccio) en Intense Royal Z (Inshallah de Muze x Quantum) tot de best verkochten.

Klik hier voor de volledige collectie.