Helgstrand zet met nieuwe uitdaging in op UV-licht

Helgstrand zet met nieuwe uitdaging in op UV-licht

Dressuurruiter Andreas Helgstrand richt zich met een nieuwe samenwerking tussen hem zowel Lars Seier Christensen als Anders Samuelsen op UV-lampen. Het bedrijf UV Equestrian werd door de drie samen opgericht en zal UV-lampen specifiek ontwikkeld voor de paardenwereld op de markt brengen.

De insteek is dat het UV-licht virussen en bacteriën zal aanpakken om zo ziektes in de paardenstallen te voorkomen of toch op zijn minst te verminderen. Het bedrijf richt zijn pijlen eerst op de Deense en Duitse markt om daarna uit te breiden naar andere landen. 

Het nieuwe bedrijf is een samensmelting van enerzijds Equestrian Ventures, geleid door Andreas Helgstrand en UHV, Lars Seier Christensen's onderneming. Anders Samuelsen werd aangeduid als CEO. 

Die laatste twee waren al langer aan de slag gegaan met UV-licht. Het idee was ontstaan om met UV-licht de strijd aan te gaan met Covid-19 maar wordt nu dus breder ingezet met oog op de paardenmarkt. Ze verwachten dat het een belangrijke schakel kan worden in de strijd tegen onder andere ziektes als de griep.

Bron: Ridehesten