Heisa rondom zieke hengst Quiwi Dream

Heisa rondom zieke hengst Quiwi Dream
Er is een rel ontstaan rond de hengst Quiwi Dream (v. Quidam de Revel). Hans-Dieter Dreher's hengst is opgenomen in een Belgische paardenkliniek. Ondertussen beschuldigen eigenaresse Gabriella Blum en fokker Gerd Küst  de ruiter en zijn werkgever Gestüt Grenzland er op Facebook van dat ze Quiwi Dream alleen als middel om geld te verdienen inzetten. De hengst zou dus moedwillig lang ziek op stal gehouden zijn.

De hengst heeft een schimmelinfectie in de longen en heeft daarbovenop in de kliniek een longontsteking gekregen. Ondertussen zou de grote hengst al zes weken ziek zijn ondertussen en nu dus in kritische toestand verkeren. De fokker meldt dat de aandoening lang niet opgemerkt zou zijn. Bovendien zou de chef van het Gestüt Grenzland zelf verkondigd hebben dat Quiwi Dream overleden zou zijn. Bovendien was er sprake dat de hengst naar huis zou keren en is dit volgens Küst de basis van de heisa.

De springruiter van de hengst wil alvast geen verdere commentaar kwijt. “We hebben alles gedaan wat we konden”, zegt Dreher tegen Reiterjournal.