Heisa rond IICH Groningen ... "we willen ons focussen op andere doelgroepen," reageert Martiniplaza

Heisa rond IICH Groningen  ... "we willen ons focussen op andere doelgroepen," reageert Martiniplaza

Het Internationaal Indoor Concours Hippique (IICH) Groningen verhuist van Zuidbroek naar Groningen. De volgende editie van het grote paardensportevenement wordt in Martiniplaza gehouden. Maar sinds 2005 stond op die locatie iedere kerstvakantie ook de kerstplaza gepland. Het kerstgebeuren moet de komende vijf jaar plaats maken voor de paardensport.

Arnold Por wist niet wat hij hoorde toen hij een maand geleden te horen kreeg dat Kerstplaza het veld moest ruimen. 'We waren met stomheid geslagen, m'n compagnon en ik', zegt Por. 'De mededeling kwam voor ons echt als een complete verrassing. We hebben elkaar eerst een minuut sprakeloos aan zitten kijken. Dit bestaat niet, dachten wij. Is dit een slechte film waarin we zijn beland?'

De politiek lijkt nu het kamp van Por te kiezen. De coalitiepartijen SP en Partij voor de Dieren zijn niet te spreken over de komst van het concours naar de gemeente Groningen. Verschillende argumenten worden daarbij op tafel gegooid, relevant of niet. 

Veranderende focus

De belangrijkste reden om Kerstplaza met kerst te vervangen voor een concours hippique, zegt Willem de Kok van Martiniplaza, 'is dat wij ons richten op vier productlijnen: theater, topsport, congressen en beurzen/events. We richten ons steeds meer op topsport. Behalve dat we het huis van Donar zijn, hebben we de UEFA in huis gehad, de Davis Cup... Dat is toch een beetje onze focus en past uiteindelijk beter bij Martiniplaza. We zijn ons als bedrijf aan het ontwikkelen, waarbij de topsporttak steeds steviger wordt.'

Verbinding met Stad

Verbinding met Stad

Hoewel het concours haar wortels in Oost-Groningen heeft, wordt de verbinding met de stad Groningen als voordeel ervaren. 'In de reeks topsportevents is het IICH Groningen erg belangrijk. Dit past goed bij de ambities van Martiniplaza, zoals de ontwikkeling en positionering als topsportlocatie. Daarnaast is er een grote economische spin-off en niet in de laatste plaats omdat we hiermee een zeer grote groep paardenliefhebbers plezieren', stelt Martiniplaza-directeur Willem de Kok.

bron: RTV Noord