Haras de Hus zet zijn activiteiten stop en verkoopt ganse stoeterij

Haras de Hus zet zijn activiteiten stop en verkoopt ganse stoeterij

Xavier Marie heeft al enkele jaren besloten om de Haras de Hus te verkopen. Deze keer is het een echte bladzijde uit de geschiedenis van de stoeterij die wordt omgedraaid met de stopzetting van activiteiten en de verkoop van de stoeterij samen met alle paarden, evenals alle sperma en embryo's die eigendom zijn van de stoeterij.

Foto: Jérôme Guery en Quel Homme de Hus

Opgericht in 2005 door Xavier Marie, heeft de Haras de Hus Jessica Michel internationaal bekend gemaakt in de dressuurwereld met een indrukwekkend aantal Franse kampioenstitels, evenals een bronzen medaille op de wereldkampioenschappen voor jonge paarden en deelname aan de Olympische Spelen van Londen.

De Haras de Hus werd in eerste instantie bekend door de aankoop van veel zeer jonge hengsten die aan Marc Dilasser werden toevertrouwd voordat Kevin Staut de nummer één positie ter wereld bereikte met talrijke topklasseringen. De stoeterij heeft ook zeer mooie hoogtepunten beleefd dankzij Michel Robert of Grégory Wathelet, niet te vergeten de vele paarden die de afgelopen jaren zijn opgeleid door Gilles Botton. Van het zilver van Silvana op de wereldkampioenschappen in Lexington voor het Franse team, tot het brons op de Olympische Spelen in Tokio van Quel Homme de Hus met België, waarvoor hij al teamgoud had gewonnen op de Europese kampioenschappen, kunnen we ook het individuele zilver noemen van Conrad de Hus op de Europese kampioenschappen in Aken en de overwinning van Corée de Hus in de legendarische Grand Prix van Aken, zonder de overwinningen van de legendarische Oh d'Eole of de grote winnaar Banda de Hus te vergeten.

Bron: So Horse