Om de verdere ontwikkeling van het wereldwijd gekende hippische centrum Sentower Park mogelijk te maken, en de bestaande functies te blijven behouden, had het centrum nood aan een upgrade. Het 10 hectare grote gebied zal na groen licht van de provincie Limburg kunnen uitbreiden met onder meer een extra loods voor stallen en parkeermogelijkheden, en een hotel.

"Limburg is de ideale uitvalbasis voor topruiters ..."

Gedeputeerde voor Ruimtelijke Ontwikkeling en Landbouw Inge Moors legt uit: "Het voorontwerp is een belangrijke stap om de verdere ontwikkeling van het paardencentrum te verankeren in Limburg." Twee jaar geleden leverde de provincieraad al een voorwaardelijk gunstig planologisch attest voor het centrum af. "Via dit attest gaf de provincie aan dat het bedrijf op de bestaande locatie kon behouden blijven en werden de ontwikkelingsmogelijkheden op korte en lange termijn duidelijk gemaakt. Vandaag ligt een Ruimtelijk Plan voor dat het planologisch attest vertaalt naar duidelijke stedenbouwkundige regels." "Daarbij worden ook de voorwaarden, zoals bijkomende parking, water- en landschappelijke buffering, juridisch verankerd.”

Moors is blij met het vergelijk dat is gevonden. “Limburg is de ideale uitvalbasis voor topruiters en de daarbij horende activiteiten, zoals opleidingen, fokkerijen, handel, training,…. Maar ook de recreatieve ruiterij is sterk vertegenwoordigd in Limburg. De verankering van Sentower is zowel voor de Limburgse paardenhouderij als de totale economie in de regio een enorme troef.”

Bron: Made in Limburg / VRT Nws