Goed nieuws: maneges draaien in Shanghai weer op volle kracht door discipline Chinezen

Goed nieuws: maneges draaien in Shanghai weer op volle kracht door discipline Chinezen

Terwijl bij ons maneges en pensionstallen de deuren sluiten, is er ook goed nieuws vanuit Shangai. Daar begint het dagelijkse leven immers weer stilaan vorm te krijgen. 

De Coronacrisis begon in China rond Chinees nieuwjaar, dit is een periode de Chinezen sowieso vakantie hebben en maneges bijgevolg sowieso wat minder druk bezocht zijn. Toen de uitbraak helemaal uit zijn voegen barstte, werden maneges sowieso gesloten, net als bij ons. Martine Wijkhuizen, die bedrijfsleider is op een manege in Shanghai en zij vertelt dat de lessen pas enkele weken geleden weer mochten doorgaan, zij het onder strikte regels. "Eerst waren enkel privélessen toegestaan, na drie weken kon weer iedereen les komen volgen en we zaten dan ook snel aan het normale aantal lessen. Iedereen die les volgt, draagt wel nog steeds een mondkapje. Hun temperatuur wordt ook gemeten voor ze de manege binnen komen". 

Het grootste voordeel van de Chinezen is dat ze veel discipline hebben en enorm bang zijn voor ziekte: "Veel Chinezen dragen sowieso een mondkapje als ze buiten komen dus het dragen van zo een mondkapje is voor hen bijna iets natuurlijks. De 'anderhalve meter afstand' regel, bestaat ook niet in China en toch is iedereen erbovenop gekomen. Eigenlijk is het verbazingwekkend als je ziet hoe snel het normale leven hier weer op gang is gekomen". 

Bron: dehoefslag.nl