Stempelhengst Conthargos overleden

Stempelhengst Conthargos overleden

Vanuit Gestüt Lewitz kwam vanmiddag het trieste nieuws dat de gekeurde dekhengst Conthargos (Converter I) op achttienjarige leeftijd het leven heeft gelaten. Conthargos was een topvererver die verschillende nakomelingen het internationale springtoneel zag domineren. Met meer dan 25 goedgekeurde zonen drukte de Oldenburger hengst meer dan zijn stempel op de topsport fokkerij het voorbije decennia.

De Oldenburger hengst was het geheime wapen van Paul Schockemöhle en zag verschillende van zijn nakomelingen de springsport op het hoogste niveau domineren. Eind vorig jaar nog stond Conthargos op de 26e plaats in de WBFSH Sire Ranking. De grote bruine hengst gaf zijn fantastische genen door aan een breed veld van nakomelingen, sommige zelfs met Olympische resultaten. De nakomelingen van de hengst zijn niet weg te denken uit de hedendaagse springsport met ruiters als Gregory Wathelet, Ben Maher, Simon Delestre,... die allemaal een Conthargos-zoon of -dochter onder het zadel hebben (gehad). Enkelen onder hen zijn de Grand Prix paarden Conchento PSConconaEasy GirlConneticutCosa Nostra en Pia Contra.

"Bedankt, Conthargos!"

Gestüt Lewitz, samen met Schockemöhle de fokkers van Conthargos, plaatsten het volgende op hun officiële Facebook pagina:

"We rouwen om het verlies van Conthargos ... Veel te vroeg moesten we afscheid nemen van onze Conthargos. Een van de grote vaders heeft het podium veel te vroeg verlaten. We denken terug aan de mooie momenten en zijn dankbaar voor 18 jaar samen met hem. Bedankt, Conthargos!"

Bron: Facebook

Foto: © Holsteiner Verband