Ger Visser veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens fraude

Ger Visser veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens fraude

Voormalig Eurocommerce-topman Ger Visser is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en drie maanden. De Gorsselaar vervalste huurovereenkomsten om zo een financiering voor zijn bedrijf te krijgen. Ook sluisde hij vermogen naar zijn privérekening vlak voordat het bedrijf failliet ging. De echtgenote van Visser is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, en ook hun zoon moet de cel in. De zaak tegen zijn dochter wordt uitgesteld omdat ze op dit moment geen advocaat heeft.

Visser was jarenlang de topman van één van de grootste vastgoedbedrijven van Nederland. Eurocommerce uit Deventer ging tien jaar geleden, in 2012, failliet en liet zo een schuldenlast van vele honderden miljoenen euro's achter bij de banken. Na een proces dat al jarenlang aansleept startte Justitie in september van dit jaar een nieuw onderzoek naar de mogelijke vervalsing van notulen naar het gerechtshof. Visser werd daar naderhand van vrijgesproken, maar werd nu in de nasleep van het gehele process toch veroordeeld tot een jarenlange celstraf voor fraude.

Vrouw en zoon

De echtgenote van Visser is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. Zij was betrokken bij het onttrekken van vermogen uit het bedrijf vlak voordat het failliet ging. Dit deden ze door hun huis voor één euro te verkopen aan een stichting.

Ook de zoon van Visser moet de cel in, hij is veroordeeld voor faillissementsfraude en schuldwitwassen. Hij was betrokken bij de verkoop van de renstal van Eurocommerce voor een veel te laag bedrag.

Quote 500 

Visser stond jarenlang in de Quote 500, in het lijstje tussen de rijkste Nederlanders, dankzij het florerende Eurocommerce. Zijn vastgoedbedrijf bouwde met name kantoren, om die vervolgens inclusief huurders te verkopen aan investeerders.

Maar rond 2011 ging het mis. De economische crisis leidde de val in van de kantorenreus. Visser probeerde te redden wat er te redden was en haalde miljoenen euro's en bezittingen uit de boedel van Eurocommerce.

Zaak tegen dochter aangehouden

De zaak tegen de dochter van Visser is aangehouden omdat ze op dit moment geen advocaat heeft. Ook zij is volgens het OM betrokken bij 'frauduleuze handelingen'.

Bron: RTV Oost