Ger Visser opnieuw voor de rechter

Ger Visser opnieuw voor de rechter

RTvoost meldt dat Ger Visser opnieuw voor de rechter komt, ditmaal voor het vervalsen van documenten. Honderden documenten kreeg Ger Visser in 2018 anoniem in z'n brievenbus. En daaruit zou blijken dat Dik Wessels en de Rabobank achter het faillissement van Ger Visser zitten. Vandaag staan Visser, z'n vrouw, zoon en dochter voor de rechter omdat ze worden verdacht dat ze zelf de documenten hebben vervalst.


Ger Visser vertelde het beeldend aan de rechters; hoe hij op 10 april 2018 's avond de hond ging uitlaten, dat hij nog even in de brievenbus keek, en daar zag hij drie grote enveloppen, 'met een soort ducttape aan elkaar geplakt'. De inhoud was verrassend, en enorm in zijn voordeel. Op briefpapier van 'Findynate House', het Schotse kasteel van Dik Wessels, las Visser gespreksverslagen tussen Wessels en onder meer Sipko Schat, topman van de Rabobank. En uit die verslagen en andere stukken blijkt dat Dik Wessels doelbewust Ger Visser het faillissement in heeft gejaagd. Maar de FIOD gelooft er niets van; volgens hen heeft de familie Visser de documenten zelf gemaakt, of laten maken. Vandaag staat de volledige familie weer terecht.

Ger Visser was succesvol projectontwikkelaar tot zijn faillissement, stond in de Quote met 145 miljoen euro, toen bleek dat hij zelf huurcontracten vervalste om daarmee hypotheken bij de banken te krijgen. En ten tijde van z'n faillissement haalde hij nog zoveel mogelijk uit het bedrijf voor zichzelf en z'n familie; baar geld voor z'n vrouw, stal Eurocommerce gaf hij aan z'n zoon en hotel-restaurant De Roskam verkocht hij voor 1 euro aan z'n dochter. In 2016 werd hij veroordeeld voor faillissementsfraude en valsheid in geschrifte, hij kreeg 3,5 jaar cel, z'n zoon 1 jaar. Eurocommerce bleef achter met een schuld van ruim 700 miljoen euro bij de banken.

Het waren stapels ontlastend verklaringen, gespreksverslagen en andere stukken in de brievenbus. Visser kon ze dus goed gebruiken voor z'n hoger beroep. Maar z'n geloofwaardigheid is nihil, de FIOD pakt hem in oktober 2018 op en hij blijft drie maanden in de cel. Vandaag verdedigt hij zich op zijn gebruikelijke wijze: zelfverzekerd en vol flair probeert hij de rechters te overtuigen. Maar handschriftonderzoek, lettertypeonderzoek, papieronderzoek en getuigenverhoren pleiten in z'n nadeel. Maar Visser houdt vol: "Ik kan het niet gedaan hebben, ik werk nooit met een computer en ik heb er geen opdracht voor gegeven."

bron: RtVOost - Leer meer