Gelderse merrie overleden aan verwondingen dierenbeul

Gelderse merrie overleden aan verwondingen dierenbeul

Vorige maand werd een 26-jarige merrie het slachtoffer van een dierenbeul. De merrie uit Leusen werd in haar geslachtsdeel diep verwond. De Stentor meldt nu dat de merrie, Neelianne, overleden is aan haar verwonden.


Klaas Bakker, eigenaar van de stalhouderij in Amersfoort, is er kapot van. Tegen de Stentor zegt hij “Het is echt verschrikkelijk. We hebben zeventien paarden en pony’s en ik heb met ze allemaal een band, maar de band met Neelianne was extra speciaal. Twee dagen voordat mijn vader overleed, gaf hij mij Neelianne cadeau.”


Bakker vertelt dat ze niet zomaar een paard was, “Ze was heel eenkennig. Mijn vrouw en ik konden met haar rijden, maar anderen moesten dat niet proberen. Ze vertrouwde ons volledig. Als we met haar door vuur zouden moeten rijden, zou ze het voor ons doen.” Ook vertelt hij dat het een erg getalenteerd paard was: ,,Ze kon alles. Ze deed mee met Sinterklaasintochten, we konden haar voor een grasmaaier zetten en we konden met haar rijden op trouwerijen of begrafenissen.”


De dierenbeul is nog niet gevonden.