Geir Gulliksen stuurt 21-jarig EK-paard Edesa S Banjan met pensioen

Geir Gulliksen stuurt 21-jarig EK-paard Edesa S Banjan met pensioen

Edesa S Banjan (Toulon x Lys de Darmen) wordt op 21-jarige leeftijd op welverdiend pensioen gestuurd. Dat laat World Of Showjumping weten. 

Met Geir Gulliksen in het zadel verzamelde de BWP-ruin verschillende topklasseringen in de internationale springsport. Het duo vertegenwoordigde Noorwegen op onder andere de Europese kampioenschappen in 2015 en 2017. Daarnaast presteerden ze ook op de Wereldruiterspelen in Caen in 2014. In 2015 waren de twee ook te zien in de FEI Wereldbekerfinale in Las Vegas. Gulliksen en Banjan waren voor het laatst samen in de piste te zien op een nationale Grand Prix in Oslo, afgelopen oktober. 

"Banjan is een heel belangrijk paard voor me geweest. Hij was wellicht niet de grootste superster van ze allemaal, maar hij heeft veel kampioenschappen gesprongen en we hebben een deel goede resultaten op het hoogste niveau behaald. Banjan was echt een werker en wilde altijd goed presteren. Hij heeft een super karakter", vertelt Gulliksen aan World of Showjumping. 

"Banjan verkeert nog in topvorm en hij had nog wel langer mee kunnen draaien, maar met 21 jaar mag hij niet langer internationale wedstrijden lopen." De ruin mag dan nu genieten van een welverdiend pensioen in België bij zijn dochter, bij Victoria Gulliksen. 

Bron: World of Showjumping