FNV wil cao voor de paardensport

FNV wil cao voor de paardensport

Vind jij dat het werken in de paardensport echt werk is en geen hobby? Dat vinden wij ook! Zo schrijft het FNV. Paardensport is de zevende populairste sport in Nederland. Een baan in de paardensport is een droom van veel mensen. Maar zo rooskleurig is het volgens de FNV niet altijd. "Je moet hard werken, in stoffige stallen tegen een minimaal salaris. De FNV vindt dat daar verandering in moet komen." Daarom wil de vakbond een cao voor de paardensport en is een petitie gestart.

De paarden en hun eigenaren kennen en vertrouwen jou. En je bent er verantwoordelijk voor dat het goed gaat met de (kostbare) paarden. Er gaat veel geld om in de paardensport. Toch kent deze sector geen cao en krijg jij maar een minimumloon. Veel werk is vrijwilligerswerk, omdat sommige werkgevers het werken met paarden al een beloning vinden.

Met het tekenen van de petitie steun je het plan van FNV voor een cao in de paardensport. Een cao is iets dat werkgevers moeten willen afsluiten. Dus dat is een lange weg te gaan. "Met jouw steun gaan wij het gesprek met de werkgevers aan voor een cao." schrijft het FNV.

Klik hier voor de petitie